Προετοιμασία για τα έντομα της άνοιξης - Ελληνικό Κέντρο Καθαρισμού & Απολυμάνσεων

Προετοιμασία για τα έντομα της άνοιξης

Ποντίκια & Μυοκτονία
1 Μαρτίου 2022

Προετοιμασία για τα έντομα της άνοιξης

Ο χειμώνας έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Ένα από τα θετικά του σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχουμε έντομα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τα εξολοθρεύουν ή τα κάνουν να εξαφανίζονται από την καθημερινότητα μας, ψάχνοντας τρόπους να επιβιώσουν. Από το Μάρτη όμως και με τον ερχομό της Άνοιξης, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά, τα ανθοφόρα φυτά ξεκινάνε την παραγωγή γύρης για αναπαραγωγή και τα έντομα αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις. Κανένας δεν θέλει στο μέρος που ζει να συμβιώνει με κατσαρίδες, κουνούπια, μυγάκια ή κάποιο άλλο έντομο.

Όπως με όλα τα πράγματα, έτσι και με την απεντόμωση η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Όταν ένας χώρος προσβληθεί από έντομα τα πράγματα δυσκολεύουν. Επειδή στη Φύση υπάρχουν πολλοί παράγοντες εχθρικοί προς τα έντομα (οι οποίοι σε κατοικημένους χώρους συνήθως δεν υπάρχουν) τα έντομα γεννούν πάρα πολύ συχνά και αναπαράγονται ταχύτατα. Όταν λοιπόν εξαπλωθούν και το πρόβλημα γίνεται έντονο, τα πράγματα δυσκολεύουν και απαιτούνται δραστικά μέτρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει νεφελοψεκασμό με εντομοκτόνα το οποίο γενικά το αποφεύγουμε αλλά μερικές φορές κρίνεται αναγκαίο ή ακόμα και εντομοκτόνο καπνογόνο αν έχουν φτάσει σε σημεία που δεν γίνεται να έχουμε πρόσβαση, μέτρα το οποία είναι αποτελεσματικά αλλά θα μας κοστίσουν πολύ περισσότερο και θα πρέπει να αφήσουμε τον χώρο χωρίς παρουσία ανθρώπου για δύο με τρεις μέρες. Γι αυτό όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Μια εφαρμογή τον μήνα συνήθως είναι αρκετή για να δημιουργήσουμε μία ζώνη προστασίας ώστε να μην έχουμε έντομα στο σπίτι μας. Σε χώρους που καθαρίζονται πολύ συχνά χρειάζονται δύο εφαρμογές τον μήνα. Εδώ να σημειωθεί ότι η απεντόμωση περιλαμβάνει gel και υπολειμματικό ψεκασμό, ο οποίος υπολειμματικός ψεκασμός όταν ξεπλυθεί με νερό, ξεπλένει το φάρμακο μας και ο χώρος εκεί δεν είναι πια προστατευμένος.

Εν κατακλείδι, η απεντόμωση είναι μία απαραίτητη εφαρμογή ειδικά στην χώρα μας με τις υψηλές της θερμοκρασίες και την πλούσια της βλάστηση της. Γι αυτό πρέπει να γίνονται τακτικά απεντομώσεις ώστε να μην προχωρήσει το πρόβλημα, αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν. Για οποιαδήποτε απορία συγκεκριμένα με την δική σας περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γεωπόνο μας για οποιαδήποτε απορία.

Καταπολεμάμε τα έντομα με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Ζητήστε προσφορά κάνοντας “κλικ” στο κουμπί!

Απαλλαγείτε μια για πάντα από τα ενοχλητικά έντομα!

Για την απεντόμωση του χώρου σας, όσο και για οποιαδήποτε άλλη υγειονομική ανάγκη, το Ελληνικό Κέντρο Καθαρισμού & Απολυμάνσεων, παρέχει μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού και του εξοπλισμού που διαθέτει, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με εγγύηση και πιστοποίηση για την κάθε εργασία που αναλαμβάνει.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

 

Like eka.gr