Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους Κοριούς - Ελληνικό Κέντρο Καθαρισμού & Απολυμάνσεων

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους Κοριούς

Προσωπικά Μέτρα Προστασίας από τον Κορονοϊό
27 Ιανουαρίου 2022
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα Ακάρεα
10 Φεβρουαρίου 2022

Ο κοριός ανήκει στην τάξη των Ημίπτερων (HEMIPTERA), στην οικογένεια CIMICIDAE και στην Ελλάδα συναντάμε κυρίως τον CIMEX LECTULARIUS L.

Η Ζωή των Κοριών

Όλοι οι κοριοί τρέφονται με αίμα (αρσενικοί-θηλυκοί, προνύμφες, ενήλικα) κι έτσι εναποθέτουν τα στοματικά τους μόρια στον άνθρωπο. Οι κοριοί δεν ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα αλλά πάντα έχουν την εστία τους κοντά στους χώρους ανάπαυσης του και ανεβαίνουν πάνω του μόνο για να τραφούν και στην συνέχεια επιστρέφουν στην εστία τους.

Δραστηριοποιούνται το βράδυ και την ημέρα κρύβονται σε σκοτεινές θέσεις. Όταν απουσιάζει ο άνθρωπος οι κοριοί μπορούν να βρουν τροφή από άλλους ξενιστές όπως κουνέλια, ποντίκια, πτηνά κλπ .

Χαρακτηριστικά των Κοριών

Οι ενήλικοι κοριοί σε εργαστηριακές συνθήκες έχει αποδειχθεί ότι ζουν έως και 4 χρόνια ενώ μπορούν να αντέξουν χωρίς να τραφούν έως και 550 μέρες. Τα θηλυκά γεννούν περίπου 10 αυγά την εβδομάδα και τα γεννούν στις εστίες που κρύβονται την διάρκεια της μέρας. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 1-2 εβδομάδες αλλά και λιγότερο αν η θερμοκρασία είναι 27°C. Όταν η θερμοκρασία είναι λιγότερο από 13°C τα αυγά σταματούν να εκκολάπτονται. Δεν καταστρέφονται αλλά είναι ανενεργά μέχρι οι θερμοκρασίες ανέβουν ξανά. Το κάθε θηλυκό στην διάρκεια της ζωής του μπορεί να γεννήσει 50-200 αυγά!

Ποιες συνθήκες ευνοούν τους Κοριούς;

Οι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη τους είναι στον χώρο να επικρατεί θερμοκρασία μεταξύ 28-32°C και σχετική υγρασία 75-80%. Άλλος παράγοντας που ευνοεί πολύ την εξάπλωση τους είναι ένα σπίτι με πολλές σχισμές μικρών ρωγμών στους τοίχους σε απόσταση έως 10 μέτρα από τον ξενιστή και πατώματα συνήθως ξύλινα με τρύπα και πρόσβαση των κοριών σε σκοτεινό μέρος με υγρασία. Τέλος επίσης ευνοούν την ανάπτυξη των κοριών η ύπαρξη πολλών αντικειμένων σε λίγα τετραγωνικά με κακό αερισμό.

Πως καταπολεμάμε τους Κοριούς;

Καταπολεμάμε τους κοριούς με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και με την επαναλληψημότητα των επισκέψεων στο χώρο σας. Για να κερδίσετε 1 επίσκεψη δώρο κάντε “κλικ” στο κουμπί!

Όπως λοιπόν αναφέραμε, για την καταπολέμηση των κοριών το Ελληνικό Κέντρο Καθαρισμού & Απολυμάνσεων διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα, όπως τον ειδικό Νεφελοψεκαστήρα Ψυχρής Εκνέφωσης (FOGGER) ο οποίος διαχέει το μείγμα με την μορφή υγρασίας και φτάνει παντού, αλλά και επαγγελματική σκούπα εξειδικευμένης τεχνολογίας, για την απομάκρυνση αυγών, καθώς και μέρος ζωντανών κοριών και των υπολειμμάτων τους. Επειδή ο κοριός είναι ένα πολύ ανθεκτικό έντομο που αναπαράγεται ταχύτατα και είναι πολύ ανθεκτικό, σε περίπτωση προσβολής, συστήνεται και μία δεύτερη εφαρμογή για την ολοκληρωτική καταπολέμηση του.

Απαλλαγείτε μια για πάντα από Κοριούς!

Για την καταπολέμηση τόσο των κοριών, όσο και για οποιαδήποτε άλλη υγειονομική ανάγκη, το Ελληνικό Κέντρο Καθαρισμού & Απολυμάνσεων, παρέχει μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού και του εξοπλισμού που διαθέτει, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με εγγύηση και πιστοποίηση για την κάθε εργασία που αναλαμβάνει.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

 

Like eka.gr